I år har vi två klubbmästerskap! Det första riktar sig till vår stora träningsgrupp i jaktapportering och är öppet för medlemmar med retriever, spaniel och stående fågelhund. Det äger rum på en gård i Närtuna den 13 augusti. Det andra klubbmästerskapet är i rallylydnad. Detta äger rum i Rö den 2 september. Här är alla välkomna!

KM i jaktapportering 13 augusti 2023

Lotta i full fart. Foto Joakim Lannek

KM i jaktapportering är öppet för medlemmar med och är öppet för medlemmar med retriever, spaniel, stående fågelhund samt för blandraser där båda föräldrarna tillhör dessa rasgrupper. Ursprunget till att vi anordnar detta KM är att vi har en flitig träningsgrupp i jaktapportering och denna tävling är en trevlig värdemätare på hur långt vi har kommit. Anmälningstiden har löpt ut.

KM döms av Lisa Falck, Lisbeth Bodén och Anders Niklason. Vi är oerhört glada över att få så duktiga och erfarna domare till vårt lilla KM!

Platsen är en gård i Närtunaområdet, detaljerad information kommer ut i PM och tillkännages i övrigt nära inpå KM. Hela provet utförs med dummies, inget vilt. Skott förekommer däremot.

Det är fyra huvudmoment i provet:

  • Smygjakt med markering och dirigering
  • Vattenapportering, skott och kast
  • Sökruta, fem apporter
  • Mini walk-up med markering (skott och kast) samt dirigering

Vi har lagt upp poängsystemet så att man kan delta även om hunden kanske inte kommit så långt. De fullständiga reglerna och poängsystemet finns i separat dokument som är tillgängligt i Facebookgruppen Jaktapportering med NLKK.

I anslutning till provet blir det förtäring till självkostnadspris för startande och publik, utan kostnad för funktionärer. Vi anordnar också ett lotteri. Vi har några sponsorer som gör denna dag extra bra, nämligen Stora COOP Norrtäljeporten, Best Friend och Vår Plätt på Jorden.

KM i rallylydnad den 2 september 2023 kl 10.00

Foto: Joakim Lannek

På fotot ovan ser ni 2022 års vinnare i klubbmästerskap i Rallylydnad. På första plats kom Maria Wägner och Ecco. Andra plats kom Hasse Hertzig och Malin. På tredje plats kom Ann-Charlotte Zetterlund med Fiddeli. Domare var eminenta Liss-Britt Elegård. Grattis alla!

Statuter för NLKKs klubbmästerskap: Deltagarna ska vara medlemmar i NLKK, men de behöver inte tävla officiellt för klubben.

Alla deltagare i rallylydnad tävlar i en gemensam klass. Vi tävlar med kopplad hund. Domaren får (det sker alltid…) lägga in roliga överraskningar i banan. Dessa är samma för alla.

Om flera ekipage slutar på samma poäng får de gå en separat runda på fyra-fem skyltar. Skyltarna är hemliga fram till banvandringen.

Om det finns möjlighet ska även domare, skrivare och tävlingssekreterare kunna delta.

Domare: Liss-Britt Elegård

Anmälan senast den 31/8 till Mia Andersson itaco@live.se

Efter prisutdelning och fikapaus, så har vi lite annat skoj på gång. Alla tävlingar är endast till för medlemmar och kostar ingenting.

Välkomna!