Rallylydnad, nybörjare

Mål

Att hundar ska bli aktiverade av sina hundägare och få fortsatt träning i rallylydnad och viljan för både hund och förare att lära sig mer.

Syfte

Att lära ut grunderna i den roliga hundsporten rallylydnad. Träna hunden i följsamhet och kontakt och gå igenom skyltar och moment  och prova enkla kombinationer. Träna med positiva metoder. En röd tråd för rallylydnad är samarbete och glädje.

Målgrupp

För att kunna praktisera rallylydnadens moment bör hundarna som deltar i rallylydnadskursen kunna stanna, sitta och gå fint vid sidan vid kommando. Rallylydnad kan tränas av dig som vill aktivera och utveckla ditt samarbete och kontakt med din hund. I nybörjarklass är hundarna kopplade.

Kurstillfällen

Inga kurser för tillfället

Kursstart

 

Kursavgift

600 kronor

Kursledare
Kursinnehåll praktiskt

Skyltar
Följsamhet
Belöning – när och var?
Enklare banor

Kursinnehåll teoretiskt

Generella regler
Momenten
Krav
Teknik
Bedömning
Tävlingstips

Övrigt

Fyll i formuläret för kursanmälan. Kursen drivs som studiecirkel. Antal platser är begränsat. För att delta i våra kurser ska du vara medlem i NLKK. Bli medlem och betala in medlemsavgift i samband med kursanmälan. Kursavgift och medlemsavgift (150 kronor) betalar du in på klubbens plusgiro 39 62 07-3 efter att din plats bekräftats av kursledaren.

Medtag

Papper och penna, koppel, belöning (godis/leksak), vattenskål, handduk och ev. täcke.

Kontakt

Kursanmälan skickas via formuläret nedan till Liss-Britt Elegård  eller skicka e-post till liss@stalt.se

Kursanmälan


Betala din kursavgift

Plusgiro

Sätt in din kursavgift till plusgiro: 39 62 07-3, betalningsmottagare NLKK. Ange ditt namn på första raden och sedan Rallylydnad nybörjare på den andra raden.