Mål

Hundägaren ska få grundläggande kunskap i hur man på ett lustfullt sätt kan träna sin valp samtidigt som man stärker sin relation.

Syfte

Kursen syftar till att hundägaren ska förstå hur man kan förstärka önskade beteenden och minska risken för oönskade beteenden. Hundägaren får grundläggande kunskap i att fostra och träna sin hund på ett lämpligt sätt, så att hunden utvecklas till en harmonisk och välanpassad individ.

Ålder på hundar

4-9 månader

Kurstillfällen

Vi startar den 21 mars 2024 och kommer huvudsakligen att hålla kursen under torsdagar. Det blir sex tillfällen. Vi håller på mellan 18.00 och 20.00.

Kursavgift

1400 kronor.

Kursledare

Jackis Lannek och Rebecca Pettersson

Kursinnehåll praktiskt

Studiecirkeln bygger på boken “Bästa valpen” och det ingår ett häfte med övningar i kursavgiften. Vi rekommenderar er att också köpa boken, men det är inte nödvändigt för kursen.

Vi kommer med enkla övningar att öva på vardagliga saker som att komma på inkallning, gå fint i koppel, att vänta, hundmöten och hantering med mera.

Kursinnehåll teoretiskt

Vi går bland annat igenom följande:

  • valpens utveckling
  • belöningar
  • valpen bits!
  • omvänt lockande
  • hur man kan lägga upp sin träning
  • miljöträning

Ta med

Koppel, flera olika leksaker och godis, vattenskål, handduk och ev. täcke. Filt eller annat till hunden att sitta på.

Fika till dig och gärna en stol att sitta på. Klä dig så du kan vara utomhus hela kursen.

Övrigt

Kursen drivs som studiecirkel.

OBS! Endast en människa får föra hunden, men du får ta med en familjemedlem som åhörare.

Fyll i formuläret för kursanmälan. För att delta i kursen behöver anmälan vara hos oss senast den 4/3 och kursen ska vara betald senast den 14/3. Kursavgiften betalar du in på klubbens bankgiro 5425-0154 efter att kursledaren har bekräftat att du kommit med på kursen.

För att delta i våra kurser ska du vara medlem i NLKK. Medlemsavgiften ska också vara betald senast 1 vecka före kursstart. Läs mer på fliken ”Bli medlem

Vi ber dig också läsa de vaccinationsregler som gäller hos oss.

Se Vaccinationsregler NLKK

Kontakt:

Jackis Lannek jackis.lannek@nlkk.se

Kursanmälan skickas via formuläret nedan:


Kursanmälan

Dataskyddsförordningen

GDPR Dataskyddsförordningen är en ny EU-förordning som gäller som lag i Sverige och ersätter PUL –personuppgiftslagen.

För att administrera kurser måste deltagarlistor upprättas som innehåller personuppgifter. När du går kurs hos oss måste du därför enligt den nya förordningen lämna ditt samtycke att vi kan använda dina personuppgifter.

Kursanmälan

Med min kursanmälan ingår jag ett avtal med NLKK vilket innebär att jag accepterar och godkänner att ovanstående uppgifter kommer att användas av NLKK för upprättande av deltagarlistor samt till underlag för aktivitetsbidrag från Studiefrämjandet.