Här spåras det för fullt!

Se även temakvällar viltspår.

Viltspår – Grundkurs med teori och spår

Mål

Hunden ska efter avslutad kurs klara av att i ett (helst) lugnt tempo följa ett spår som har vinklar och bloduppehåll och till sist finna en klöv. Spårträningen ska stärka samarbetet mellan hund och förare. Hunden ska lära sig att arbeta koncentrerat och spårnoga.

Syfte

Kursen ger en bra grund för den som i framtiden vill starta på viltspårprov, eller utbilda sig och hunden till eftersöksekipage.

Kurstillfällen

Två vardagskvällar i Rö, och tre söndagar dagtid utanför Norrtälje.
Om det är långt till nästa kurs- gå med i Facebook-gruppen viltspår med NLKK: https://www.facebook.com/groups/1661444617228962/

Datum för nästa kursstart

Årets kurs har redan ägt rum. Ny kurs mars-april 2023.

Kursavgift

1000 kr

Kursledare

Jackis och Joakim Lannek

Kursinnehåll

Vi inleder med att träna hundarna i att markera blod, klöv och andra delar från klövvilt, för att sedan bygga på med kortare spår. Vi lägger fokus på hundens spårnoggrannhet och förmåga att markera och på att visa föraren hur man kan arbeta för att hjälpa sin hund att bli en duktig spårhund. Vi diskuterar de vanligaste felen och problemen med spårhundsförare och inlärning av spår. Vi går också igenom utrustning, vad ett eftersök är och reglerna för viltspårprov. Vi kommer att erbjuda skottprov. Vi förväntar oss att ekipagen tränar mellan kurstillfällena.

Övrigt

Kursen drivs som studiecirkel med Studiefrämjandet som anordnare och NLKK som utförare. Antal platser är begränsat till sex ekipage. För att delta i våra kurser ska du vara medlem i NLKK. Se Bli medlem . Vi ber dig också ta del av våra vaccinationsregler på sidan Vaccinationsregler NLKK.

Kursavgiften betalar du in på klubbens bankgiro 5425-0154 efter att kursledaren har bekräftat att du kommit med på kursen. Dock senast en vecka före kursstart. Betala till bankgiro 5425-0154, betalningsmottagare NLKK. Ange ditt namn på första raden och sedan Spårkurs grund på den andra raden. Du ska också ha betalt medlemsavgiften till oss innan kursstart.

Medtag

Om du har sele eller spårhalsband och spårlina kan du ta med det, men det finns annars att låna. Om det är varmt väder, ta med vatten till hunden. Till kurstillfällena utanför Norrtälje är det bra att ha med fika.

Kontakt

Jackis Lannek: jackis.lannek@nlkk.se / 070 – 6367103


Kursanmälan (grundkurs)

OBS! Anmälan är bindande.

Dataskyddsförordningen

GDPR Dataskyddsförordningen är en ny EU-förordning som gäller som lag i Sverige och ersätter PUL –personuppgiftslagen.

För att administrera kurser måste deltagarlistor upprättas som innehåller personuppgifter. När du går kurs hos oss måste du därför enligt den nya förordningen lämna ditt samtycke att vi kan använda dina personuppgifter.

Kursanmälan

Med min kursanmälan ingår jag ett avtal med NLKK vilket innebär att jag accepterar och godkänner att ovanstående uppgifter kommer att användas av NLKK för upprättande av deltagarlistor samt till underlag för aktivitetsbidrag från Studiefrämjandet.


Temakvällar med sikte på öppen klass viltspår

Mål

Att efter de olika temakvällarna bli bättre på att få hunden att klara vissa klurigheter som förekommer i provspår, eller som kan dyka upp under ett spårarbete.

Syfte

Temakvällarna syftar till att bygga upp hundens och förarens erfarenheter av olika svårigheter som förekommer under viltspår. Temakvällarna syftar också till att öva upp hundens problemlösningsförmåga och i att lära föraren vad man ska tänka på som hundförare.

Tillfällen

26 april 18.00 är det temakväll i startruta. Hunden ska självständigt söka reda på spårstarten. 

3 maj 18.00 är det temakväll krångliga vinklar. En vinkel kan man krångla till på många sätt, men hundens strategi för att lösa problemet bygger på samma systematik- ringning.

10 maj 18.00 är det temakväll på korsande spår. Det ingår inte i proven, men säg det till de vilda djuren…Alltså gör man klokt i att öva!

Man kan delta en eller flera temakvällar.

Avgift

150 kronor per ekipage och tillfälle. Betala med Swish på plats, men du måste ha föranmält dig innan då antalet platser är begränsat.

Ledare

Jackis och Joakim Lannek.

Innehåll

Temakvällarna riktar sig till dig som har en hund som klarar av viltspår på anlagsklassnivå. Du behöver inte ha startat anlagsklass, men din hund ska vara så tränad att den bör klara ett anlagsklasspår. Vi tränar på några specifika svårigheter man råkar ut för i öppenklasspår. 

Övrigt

Kursen drivs som studiecirkel med Studiefrämjandet som anordnare och NLKK som utförare. Antal platser är begränsat till sex ekipage per kväll. För att delta i våra kurser ska du vara medlem i NLKK. Se under Bli medlem   hur du bli medlem. Avgiften betalar du in efter att ledarna har bekräftat att du kommit med på temakvälarna, eller med Swish på plats.

Medtag

Spårsele/spårhalsband och spårlina. Vatten till hunden. Gärna en filt för hunden att ligga på under pauserna. Fika.

Kontakt

Jackis Lannek: jackis.lannek@nlkk.se / 070 – 6367103