Rallylydnad

Kursen är anpassad till ekipage som vill starta i nybörjarklass eller fortsättningsklass.

Mål

Att förare och hundar får lära sig en rolig aktivering som alla klarar av. Att inspirera till fortsatt träning i rallylydnad och att både hund och förare vill lära sig mer.

Syfte

Att lära ut grunderna i den roliga hundsporten rallylydnad. Träna hunden i följsamhet och kontakt och gå igenom skyltar, moment och prova enkla kombinationer i rallylydnadens alla fyra klasser.
Träna med positiva metoder. En röd tråd för rallylydnad är samarbete och glädje.

domarens pris rally....bella och

Målgrupp

För att kunna praktisera rallylydnadens moment bör hundarna som deltar i rallylydnadskursen kunna stanna, sitta och gå fint vid sidan vid kommando. Rallylydnad kan tränas av dig som vill aktivera och utveckla ditt samarbete och kontakt med din hund.

Kurstillfällen

5 ggr

Kursstart

17 april 12.00-14.00

Kursavgift

700 kronor

Kursledare

Liss-Britt Elegård och Christina Nyström Holmestad

Kursinnehåll praktiskt

Skyltar i nybörjarklass
Följsamhet
Belöning – när och var?
Enklare banor

Kursinnehåll teoretiskt

Generella regler
Momenten
Krav
Teknik
Bedömning
Tävlingstips

Övrigt

Kursen drivs som studiecirkel. Antal platser är begränsat. För att delta i våra kurser ska du vara medlem i NLKK. Bli medlem och betala in medlemsavgift i samband med kursanmälan. Kursavgift och medlemsavgift betalar du in på klubbens plusgiro 39 62 07-3 efter att kursledaren har bekräftat att du kommit med på kursen.

Ta med

Papper och penna, koppel, belöning (godis/leksak), vattenskål, handduk och ev. täcke.

Kontakt

Kursanmälan skickas via formuläret nedan till Liss-Britt Elegård  eller skicka e-post till liss@stalt.se

Dataskyddsförordningen:

Dataskyddsförodningen är en ny EU-förordning som gäller som lag i Sverige och ersätter PUL –personuppgiftslagen.

För att administrera kurser måste deltagarlistor upprättas som innehåller personuppgifter. När du går kurs hos oss måste du därför enligt den nya förordningen lämna ditt samtycke att vi kan använda dina personuppgifter. Kryssa för medgivande i rutan för detta i anmälningsformuläret nedan.

Kursanmälan

Med min kursanmälan ingår jag ett avtal med NLKK vilket innebär att jag accepterar och godkänner att ovanstående uppgifter kommer att användas av NLKK för upprättande av deltagarlistor samt till underlag för aktivitetsbidrag från Studiefrämjandet.


Betala din kursavgift

Plusgiro

Sätt in din kursavgift till plusgiro: 39 62 07-3, betalningsmottagare NLKK. Ange ditt namn på första raden och sedan Rallylydnad  på den andra raden.