Promenader, friskvård

Sund med hund

Sund med Hund är ett friskvårdsprojekt som Svenska Brukshundklubben driver. Sund med hund har fokus på att på ett enkelt, billigt och roligt sätt motivera hundägare att träna tillsammans med sina hundar. Även om vi inte ingår i Svenska Brukshundklubben tycker vi projektet är bra och vi vill motivera våra medlemmar att vara fysiskt aktiva med sina hundar. På den här sidan samlar vi våra friskvårdsaktiviteter som gemensamma promenader, joggingturer och annat.

Promenader

Även icke medlemmar är välkomna på våra promenader. På våra promenader ska alla hundar vara kopplade. Sätt ett gult band på kopplet om din hund behöver avstånd till andra hundar eller människor.

Hundpromenader med teman i Norrtälje

Under hösten 2020 har vi planerat in fem lördagspromenader i Norrtäljetrakten.

 22/8, tema hundmöten

26/9, tema stadga

24/10, tema balans

28/11, tema plocka farligt skräp för hundar

26/12, tema hundmöten och stadga

Vi samlas klockan 10.00 vid Nordronas spårcentrum, nära restaurang Culinar, Campus Roslagen. Ansvarig för aktiviteten är Inga-Lill Degerfors (inga-lill.degerfors@nlkk.se).

Hundpromenader med teman i Rimbo

Vi har planerat promenader fem lördagar i Rimbo:

  • 8 /8, tema hundmöten
  • 12/9, tema stadga
  • 10/10, tema balans
  • 14/11, tema plocka farligt skräp för hundar
  • 12/12, tema hundmöten och stadga

Vid alla tillfällen samlas vi klockan 10.00 och promenaden inklusive teman kan pågå till klockan 12.00. Samlingen är vid hundrastgården i Rimbo. Den ligger vid badplatsen Sandbanken lite i utkanten av Rimbo, där vägen mot Uppsala går ut. Ansvariga för aktiviteterna är Inga-Britt Eriksson (ingabritt.eriksson@nlkk.se) och Christina Nyström (christina.nystrom@nlkk.se).

Jogging/löpning

Vill du jogga eller löpträna ihop med oss och våra hundar? Kontakta Jackis Lannek (jackis.lannek@nlkk.se) så drar vi igång det!

Diplomering löparskolan och Sund med Hund

Den 26 juli 2020 har vi diplomering av dem som deltagit i löparskolan. Vi gör detta i motionsspåret vid Finstakilen med start klockan 8.45 för de som ska löpa 7.5 km, 9.00 för dem som ska löpa 5 km och 9.15 för dem som ska löpa 2 km. Därefter åker vi till klubben för diplomering av cirkelträningen. Kom och titta!

Prova på cirkelträning med hund!

Allsidig träning är viktigt för att man ska må bra. Inom Sund med Hund finns det förslag på övningar inom styrketräning, rörlighet och explosivitet man kan göra tillsammans med sin hund. Det är kul! Den 1 augusti mellan klockan 10-14 kan du prova på cirkelträning tillsammans med din hund. Det kommer att finnas möjlighet att prova på övningarna på grön (nybörjare) och blå (lite svårare, men de flesta klarar av dem) nivå för vuxna, samt övningarna för barn. Ta med dig ungarna/barnbarnen alltså! Ha på dig bekväma kläder. Det är drop-in, så jag kör en introduktion vid varje hel timme, sedan hjälper jag dem som vill prova på. Det kostar 100 kronor för vuxna och 50 kronor för barn över sex års ålder, betalas med Swish.

Jackis-jogg

Kommentarer inaktiverade.