Promenader, friskvård

Sund med hund

Sund med Hund är ett friskvårdsprojekt som Svenska Brukshundklubben driver, men även vi har en utbildad friskvårdsinstruktör. Sund med hund har fokus på att på ett enkelt, billigt och roligt sätt motivera hundägare att träna tillsammans med sina hundar. På den här sidan samlar vi våra friskvårdsaktiviteter som gemensamma promenader, joggingturer, cirkelträning och annat.

Promenader

Även icke medlemmar är välkomna på våra promenader. På våra promenader ska alla hundar vara kopplade. Sätt ett gult band på kopplet om din hund behöver avstånd till andra hundar eller människor. Under eller i anslutning till promenaderna har vi olika teman, som arrangören meddelar på Facebook inför promenaden. Till exempel tränar vi på hundmöten, stadga, balans, letar godis eller plockar skräp farligt för hundar. Vår promenader genomförs i samarbete med Studiefrämjandet. Deltagande sker på egen risk.

Hundpromenader med teman i Norrtälje

Under andra halvåret 2021 har vi planerat in sex lördagspromenader i Norrtäljetrakten. De äger rum sista helgen i månaden.

Om inget annat sägs på Facebook inför promenaderna så samlas vi  klockan 10.00 vid Nordronas spårcentrum, nära restaurang Culinar, Campus Roslagen. Ansvarig för aktiviteten är Inga-Lill Degerfors (inga-lill.degerfors@nlkk.se).

Hundpromenader med teman i Rimbo

Vi har även planerat promenader sex lördagar i Rimbo. Vi genomför promenaderna den andra helgen i varje månad.

Vid alla tillfällen samlas vi klockan 10.00 och promenaden inklusive teman kan pågå till klockan 12.00. Samlingen är vid hundrastgården i Rimbo. Den ligger vid badplatsen Sandbanken lite i utkanten av Rimbo, där vägen mot Uppsala går ut. Ansvariga för aktiviteten är Inga-Britt Eriksson (ingabritt.eriksson@nlkk.se).

Planerade aktiviteter inom Sund med Hund

Nästa aktivitet är kurs i cirkelträning, se nedan. Samtidigt drar vi igång en löparutmaning som du kan delta i bara genom att vara med i en för ändamålet avsedd Facebookgrupp. Man får då veckovisa träningsupplägg för åtta veckor.

Undrar du något kontakta Jackis (jackis.lannek@nlkk.se).

Kurs i cirkelträning

Vecka 40 startar vi en studiecirkel i cirkelträning med hund. Kursen riktar sig till friska människor och friska hundar på minst ett år. Syftet är att inspirera till rörelseglädje ihop med hunden. Målet är att ekipagen lär sig momenten på grön nivå och får lära sig hur momenten på blå nivå ser ut. Vi kommer att träffas under fem tisdagar (5/10, 12/10, 19/10, 26/10 och 2/11) för gemensam cirkelträning och kort introduktion till löpning med hund. Parallellt går de som vill löparskolan på valfri nivå. Efter åtta veckor får ekipagen en chans att diplomera sig i både löpning och cirkelträning. Diplomeringen sker dagtid den 4 december. Kursen kostar 1000 kronor och då ingår diplomering.

Anmälan sker till Jackis Lannek, via e-post. Skriv ditt namn, hundens namn och ålder, gärna hundens ras samt kontaktuppgifter till dig som för hunden. Det går bra att vara flera per hund, men avgiften är 1000 per person. Sista anmälningsdag är den 26 september. Betala först när du fått besked att du kommit med på kursen.

Kurs: Skutt och skratt för barnfamiljer

Våren 2022 drar vi igång en kurs om rörelseglädje för hundägande barnfamiljer.

Diplomering

Jackis-jogg

Vet du att det går att diplomera sig inom Sund med Hund? Jodå, det går faktiskt! Vecka 40 startar vi en utmaning inom Sund med Hund. Den pågår under åtta veckor. Den 4 december sker diplomeringen. Då kan du och din hund visa att ni klarar av att springa en viss sträcka tillsammans. För barn är det 1 km, på grön nivå 2 km, blå nivå 5 km, röd nivå 7,5 km och svart nivå 10 km. Om du vill vara med anmäler du dig till Jackis senast den 22 november. Vi springer sannolikt i Finstakilen. Därefter åker vi till klubben för diplomering inom Sund med Hund. Då ska du visa att du och hunden klarar övningarna på den nivå du vill diplomera er på. Lyckas ni får du diplom, scarf och en buff. Kostnaden för diplomeringen är 150 kronor. För de ekipage som går kursen i cirkelträning ingår diplomeringen i kursavgiften.
Föreläsning om fysträning för hundar
Vi planerar en föreläsning om fysträning för arbetande hundar någon gång i november. Föreläsningen tar cirka två timmar med liten paus. Fika kommer att finns att köpa. Vi återkommer med datum och  när anmälan ska vara inne efter nästa styrelsemöte.

Kommentarer är stängda.