Jackis-jogg

Friskvård

Sund med hund

Sund med Hund är ett friskvårdsprojekt som Svenska Brukshundklubben driver, men även vi har en utbildad friskvårdsinstruktör. Sund med hund har fokus på att på ett enkelt, billigt och roligt sätt motivera hundägare att träna tillsammans med sina hundar. På den här sidan samlar vi våra friskvårdsaktiviteter som gemensamma  joggingturer, cirkelträning och annat.

Planerade aktiviteter inom Sund med Hund

Häng med på Sund med Hunds löparutmaningar! De startar vid flera tillfällen under året och koordineras via Facebooksidan Upp och hoppa-sund med hund. Just nu pågår utmaningen #Spring igång 2022. Det spelar ingen roll om du är komplett nybörjare eller van löpare, det finns åtta-veckors program för oss alla! En utmaning pågår under åtta veckor. När den tiden har gått springer vi tillsammans, eller på distans. De datum som respektive löparskola avslutas har du chans att diplomera dig inom Sund med Hund, se nedan.

Kopplat till löparutmaningarna kommer vi att anordna fysiska träffar under vilka vi tränar cirkelträning eller löpteknik tillsammans. Dessa är endast öppet för medlemmar. Vi lägger in datumen dels på denna sida och dels på vår Facebooksida.

Undrar du något kontakta Jackis (jackis.lannek@nlkk.se).

Kurs i cirkelträning

Någon gång under våren 2022 startar vi en studiecirkel i cirkelträning med hund. Kursen riktar sig till friska människor och friska hundar på minst ett år. Syftet är att inspirera till rörelseglädje ihop med hunden. Målet är att ekipagen lär sig momenten på grön nivå och får lära sig hur momenten på blå nivå ser ut. Vi kommer att träffas under fem kvällar för gemensam cirkelträning och kort introduktion till löpning med hund. Parallellt går de som vill löparskolan på valfri nivå. Efter åtta veckor får ekipagen en chans att diplomera sig i både löpning och cirkelträning. Kursen kostar 1000 kronor och då ingår diplomering.

Anmälan sker till jackis.lannek@nlkk.se . Skriv ditt namn, hundens namn och ålder, gärna hundens ras samt kontaktuppgifter till dig som för hunden. Det går bra att vara flera per hund, men avgiften är 1000 per person. Sista anmälningsdag kommer att vara tre veckor före kursstart. Betala först när du fått besked att du kommit med på kursen.

Kurs: Skutt och skratt för barnfamiljer

Våren 2022 drar vi (förutsatt att pandemin återigen inte sätter käppar i hjulen för oss) igång en kurs om rörelseglädje för hundägande barnfamiljer. Vi siktar på start i maj.

Diplomering

Vet du att det går att diplomera sig inom Sund med Hund? Jodå, det går faktiskt! Du kan dels ”springa upp” och dels visa att du och din hund klarar av cirkelträningsövningarna. Du anmäler dig till Jackis senast tio dagar före de diplomeringsdatum som står nedan.

Löpardiplomeringen sker på fem nivåer, med olika sträckor: För barn är det 1 km, på grön nivå 2 km, blå nivå 5 km, röd nivå 7,5 km och svart nivå 10 km. Vi springer sannolikt i Finstakilen, spåren vid Nordona eller på Marholmen beroende på vilka nivåer folk vill bli diplomerade på.

Även diplomering inom Sund med Hunds cirkelträning sker på fem olika nivåer. Då ska du visa att du och hunden klarar övningarna på den nivå du vill diplomera er på.

Lyckas ni får du diplom, scarf (cirkelträningen) och en buff (löpningen). Kostnaden för diplomeringen är 150 kronor för vuxna. För barn sponsrar Roslagens sparbank diplomeringen. För de ekipage som går kursen i cirkelträning eller Skutt och skratt kursen ingår diplomeringen i kursavgiften.

Diplomeringsdatum: 6 mars, 8 maj, 10 juli, någon dag vecka 37 (under Hundens vecka).

Föreläsning om fysträning för hundar

Vi planerar en föreläsning om fysträning för arbetande hundar någon gång då vi åter kan samlas säkert inomhus. Föreläsningen tar cirka två timmar med liten paus. Fika kommer att finns att köpa. Vi återkommer med datum.