Promenader, friskvård

Sund med hund

Sund med Hund är ett friskvårdsprojekt som Svenska Brukshundklubben driver, men även vi har en utbildad friskvårdsinstruktör. Sund med hund har fokus på att på ett enkelt, billigt och roligt sätt motivera hundägare att träna tillsammans med sina hundar. På den här sidan samlar vi våra friskvårdsaktiviteter som gemensamma promenader, joggingturer och annat.

Promenader

Även icke medlemmar är välkomna på våra promenader. På våra promenader ska alla hundar vara kopplade. Sätt ett gult band på kopplet om din hund behöver avstånd till andra hundar eller människor. Under eller i anslutning till promenaderna har vi olika teman, som arrangören meddelar på Facebook inför promenaden. Till exempel tränar vi på hundmöten, stadga, balans, letar godis eller plockar skräp farligt för hundar. Vår promenader genomförs i samarbete med Studiefrämjandet. Deltagande sker på egen risk.

Hundpromenader med teman i Norrtälje

Under våren 2021 hade vi planerat in sex lördagspromenader i Norrtäljetrakten, men på grund av coronarestriktionerna ställer vi in promenaderna i januari och februari. Datum för resterande promenader är 27 mars, 24 april, 22 maj och 19 juni.

Om inget annat sägs på Facebook inför promenaderna så samlas vi  klockan 10.00 vid Nordronas spårcentrum, nära restaurang Culinar, Campus Roslagen. Ansvarig för aktiviteten är Inga-Lill Degerfors (inga-lill.degerfors@nlkk.se).

Hundpromenader med teman i Rimbo

Vi har även planerat promenader sex lördagar i Rimbo. Den 9 januari är genomförd med stor uppslutning (kul!), men i februari ställer vi in med hänsyn till coronarestriktionerna. Datum för resterande promenader är 13 mars, 10 april, 8 maj och 12 juni.

Vid alla tillfällen samlas vi klockan 10.00 och promenaden inklusive teman kan pågå till klockan 12.00. Samlingen är vid hundrastgården i Rimbo. Den ligger vid badplatsen Sandbanken lite i utkanten av Rimbo, där vägen mot Uppsala går ut. Ansvariga för aktiviteten är Inga-Britt Eriksson (ingabritt.eriksson@nlkk.se).

Kurs: Löparskola och cirkelträning för dig som inte tror att du kan eller orkar

Målgrupp: Friska, men kanske otränade personer som vill komma igång och fysträna och jogga tillsammans med sin hund utan att hunden drar i kopplet. Hunden är minst 12 månader gammal.

Kursen omfattar åtta veckor, men med bara fem fysiska tillfällen á 120 minuter. Under de åtta veckorna ska ekipagen träna tre korta pass i veckan. Kursen hålls fysiskt den 3, 10 och 17 december 2020 och den 7 och 28 januari 2021. Det sista tillfället innebär diplomering inom löparskolan och cirkelträning Sund med Hund grön nivå.

Ekipagen ska efter kursen ha fått ökad insikt i betydelsen av allsidigt fysisk träning. De ska uppnå grundläggande kunskaper inom skadeförebyggande träning och förstå vikten av att värma upp och att varva ned. De ska nå grundläggande kunskaper i att löpträna med sin hund. De ska klara av att jogga/springa 2 km utan uppehåll, samt klara av diplomeringen i cirkelträningen. De ska klara av att stretcha/kontrollera sig själva och sina hundar. De ska få lust att fortsätta träna.

Kursen bedrivs som studiecirkel i samarbete med Studiefrämjandet.

Kostnad: 1000 kronor. I det ingår diplomering både inom löparskolan och inom cirkelträningen.

 Anmäl dig till Jackis Lannek (jackis.lannek@nlkk.se). (Kursen pågår, men är du intresserad av att delta på motsvarande kurs framöver hör av dig).

Kurs: Skutt och skratt för barnfamiljer

I april 2021 drar vi igång en kurs om rörelseglädje för hundägande barnfamiljer.

Jackis-jogg

Kommentarer är stängda.