Promenader, friskvård

Sund med hund

Sund med Hund är ett friskvårdsprojekt som Svenska Brukshundklubben driver. Sund med hund har fokus på att på ett enkelt, billigt och roligt sätt motivera hundägare att träna tillsammans med sina hundar. Även om vi inte ingår i Svenska Brukshundklubben tycker vi projektet är bra och vi vill motivera våra medlemmar att vara fysiskt aktiva med sina hundar. På den här sidan samlar vi våra friskvårdsaktiviteter som gemensamma promenader, joggingturer och annat.

Promenader

Även icke medlemmar är välkomna på våra promenader. På våra promenader ska alla hundar vara kopplade. Sätt ett gult band på kopplet om din hund behöver avstånd till andra hundar eller människor.

Hundpromenader med teman i Norrtälje

Under det första halvåret år 2020 har vi planerat in fem promenader i Norrtäljetrakten. Den första ägde rum lördagen den 11 januari.  Vi var drygt tio personer och ännu fler hundar som tränade hundmöten och sedan gick en promenad ihop. Trevligt! Den 1 februari var vi ungefär lika många och vi tränade såväl hundmöten som stadga.

De andra promenaderna är inplanerade den 7 mars, 4 april och den 9 maj. Vi samlas klockan 10.00 vid Nordronas spårcentrum, nära restaurang Culinar, Campus Roslagen. Vi börjar träffen med att träna hundmöten och därefter tar vi en promenad och hittar på olika aktiviteter utifrån vad naturen kan erbjuda. Ansvarig för aktiviteten är Inga-Lill Degerfors (ingalill.degerfors@nlkk.se).

Hundpromenader med teman i Rimbo

Vi har planerat promenader sex lördagar i Rimbo:

  • 25 januari, tema hundmöten
  • 15 februari, tema stadga
  • 21 mars, tema balans
  • 18 april, tema plocka farligt skräp för hundar
  • 23 maj, tema hundmöten och stadga
  • 13 juni, tema hundmöten och stadga

Vid alla tillfällen samlas vi klockan 10.00 och promenaden inklusive teman kan pågå till klockan 12.00. Samlingen är vid hundrastgården i Rimbo. Den ligger vid badplatsen Sandbanken lite i utkanten av Rimbo, där vägen mot Uppsala går ut. Ansvariga för aktiviteterna är Inga-Britt Eriksson (ingabritt.eriksson@nlkk.se) och Christina Nyström (christina.nystrom@nlkk.se).

Jogging/löpning

Vill du jogga eller löpträna ihop med oss och våra hundar? Kontakta Jackis Lannek (jackis.lannek@nlkk.se) så drar vi igång det!

Jackis-jogg

Kommentarer inaktiverade.