Promenader, friskvård

Sund med hund

Sund med Hund är ett friskvårdsprojekt som Svenska Brukshundklubben driver, men även vi har en utbildad friskvårdsinstruktör. Sund med hund har fokus på att på ett enkelt, billigt och roligt sätt motivera hundägare att träna tillsammans med sina hundar. På den här sidan samlar vi våra friskvårdsaktiviteter som gemensamma promenader, joggingturer, cirkelträning och annat.

Promenader

Även icke medlemmar är välkomna på våra promenader. På våra promenader ska alla hundar vara kopplade. Sätt ett gult band på kopplet om din hund behöver avstånd till andra hundar eller människor. Under eller i anslutning till promenaderna har vi olika teman, som arrangören meddelar på Facebook inför promenaden. Till exempel tränar vi på hundmöten, stadga, balans, letar godis eller plockar skräp farligt för hundar. Vår promenader genomförs i samarbete med Studiefrämjandet. Deltagande sker på egen risk.

Hundpromenader med teman i Norrtälje

Under andra halvåret 2021 har vi planerat in sex lördagspromenader i Norrtäljetrakten. De äger rum sista helgen i månaden.

Om inget annat sägs på Facebook inför promenaderna så samlas vi  klockan 10.00 vid Nordronas spårcentrum, nära restaurang Culinar, Campus Roslagen. Ansvarig för aktiviteten är Inga-Lill Degerfors (inga-lill.degerfors@nlkk.se).

Hundpromenader med teman i Rimbo

Vi har även planerat promenader sex lördagar i Rimbo. Vi genomför promenaderna den andra helgen i varje månad.

Vid alla tillfällen samlas vi klockan 10.00 och promenaden inklusive teman kan pågå till klockan 12.00. Samlingen är vid hundrastgården i Rimbo. Den ligger vid badplatsen Sandbanken lite i utkanten av Rimbo, där vägen mot Uppsala går ut. Ansvariga för aktiviteten är Inga-Britt Eriksson (ingabritt.eriksson@nlkk.se).

Prova på-kvällar och gemensam träning inom Sund med Hund

Nu kan du som är medlem passa på att prova Sund med Hunds cirkelträning efter den öppna träningen på måndagarna! I Sund med Hund tränar man tillsammans med sin hund, men givetvis behöver man inte göra alla moment om man inte vill. Du behöver inga förkunskaper. Vi startar klockan 19 och håller till på klubben, nere på gräsplanen. Vi fokuserar på grön nivå (den man börjar med) den 5 juli, blå nivå den 12 juli och så har gemensam träning med båda nivåerna den 26 juli.

Målgrupp: Friska, men kanske otränade personer som vill komma igång och fysträna  tillsammans med sin hund och som är nyfikna på cirkelträning. Hunden är minst 12 månader gammal.

Ta med: Ha med vatten, liggunderlag eller filt, en apport som inte väger mer än 5% av hundens vikt, godis och kanske en leksak. Ha på dig träningskläder du inte är rädd om.

Temakvällarna bedrivs i samarbete med Studiefrämjandet.

Kostnad: Gratis, men endast för medlemmar.

 Anmäl dig gärna till Jackis Lannek innan, men du är välkommen även utan föranmälan (jackis.lannek@nlkk.se).

Kurs i cirkelträning

Vecka 36 startar vi en studiecirkel i cirkelträning med hund. Kursen riktar sig till friska människor och friska hundar på minst ett år. Vi kommer att träffas under fem tillfällen. Mer information kommer senare.

Kurs: Skutt och skratt för barnfamiljer

När pandemiläget tillåter drar vi igång en kurs om rörelseglädje för hundägande barnfamiljer.

Diplomering

Jackis-jogg

Vet du att det går att diplomera sig inom Sund med Hund? Jodå, det går faktiskt! Just nu pågår det en utmaning inom Sund med Hund. Den slutar den 15 augusti med att man kan springa en viss sträcka med sin hund. För barn är det 1 km, på grön nivå 2 km, blå nivå 5 km, röd nivå 7,5 km och svart nivå 10 km. Om du vill vara med anmäler du dig till Jackis senast den 10 augusti. Vi springer i Finstakilen. Därefter åker vi till klubben för diplomering inom Sund med Hund. Då ska du visa att du och hunden klarar övningarna på den nivå du vill diplomera er på. Lyckas ni får du diplom, scarf och en buff. Kostnaden för diplomeringen är 150 kronor.
Föreläsning om fysträning för hundar
Den 11 augusti 18.30 föreläser friskvårdsinstruktör Jackis Lannek om fysträning för arbetande hundar. Det kan vara så att föreläsningen blir utomhus, beroende på vilka restriktioner som gäller. Föreläsningen tar cirka två timmar med liten paus. Fika finns att köpa. Anmäl gärna senast den 8 augusti om du vill komma.

Kommentarer är stängda.