Zita apporterar. Foto J. Lannek.

Apporteringskurs fortsättning

En kurs för dig som redan påbörjat träningen i apportering med din retriver eller spaniel. Din hund ska fungera bra i grupp, apportera och kunna följa dig vid din sida.

Vi bygger vidare på fotgående, stoppsignal, markering, dirigering och sök. 

Att deltagande hundar lär sig apportera dummies.

Innehåll:

Fotgående med olika störningar

Stadga och passivitet år det händer saker runtom ekipaget

Olika sökövningar där hunden ska jobba mer självständigt

Markerings- och dirigeringsövningar

Förkunskaper

Förkunskaper hos hunden: bra kontakt med sin förare, kunna gå relativt fint i koppel, ha apporteringslust och kunna arbeta med sin förare fastän det är andra ekipage runtomkring.

Förkunskaper hos föraren: Kunskap om vad jaktapportering är och hur en retriever jobbar. Läs gärna på SSRK:s webbplats. SSRK står för Svenska spaniel och retrieverklubben.

Kurstillfällen:

Måndagarna 11/9, 18/9, 25/9 och 2/10 kl.10-12

Pris:

1000:-

I Norrtäljetrakten. Plats meddelas senare

Ta med

Koppel, belöning (godis/leksak), vattenskål, handduk och ev. täcke.

Kontakt

Kontakta Lena Lundmark lena-lundmark@telia.com om du har frågor. 

Övrigt

Kursen drivs som studiecirkel. Antal platser är begränsat till sex ekipage.

Fyll i formuläret för kursanmälan, men skriv gärna (apportering) efter ditt namn. För att delta i kursen behöver anmälan vara hos oss senast den 28/8 och kursen betalas omgående när du fått besked om plats. Kursavgiften betalar du in på klubbens bankgiro 5425-0154.

För att delta i våra kurser ska du vara medlem i NLKK. Medlemsavgiften ska också vara betald senast två veckor före kursstart. Läs mer på fliken ”Bli medlem”.

Träningsgrupp i jaktapportering

Vi har också en träningsgrupp för jaktapportering som är öppen för de av våra medlemmar som har spaniel, retriever eller stående fågelhund. Kontakta Lena Lundmark lena-lundmark@telia.com eller Jackis Lannek 070-6367103 / jackis.lannek@nlkk.se om du vill delta. Du kan också söka medlemskap i Facebook- gruppen Jaktapportering med NLKK.


Kursanmälan (fortsättningskurs)

OBS! Anmälan är bindande.

Dataskyddsförordningen

GDPR Dataskyddsförordningen är en ny EU-förordning som gäller som lag i Sverige och ersätter PUL –personuppgiftslagen.

För att administrera kurser måste deltagarlistor upprättas som innehåller personuppgifter. När du går kurs hos oss måste du därför enligt den nya förordningen lämna ditt samtycke att vi kan använda dina personuppgifter.

Kursanmälan

Med min kursanmälan ingår jag ett avtal med NLKK vilket innebär att jag accepterar och godkänner att ovanstående uppgifter kommer att användas av NLKK för upprättande av deltagarlistor samt till underlag för aktivitetsbidrag från Studiefrämjandet.