Zita apporterar. Foto J. Lannek.

Apporteringskurs

En grundkurs för dig som vill jobba med din retriever. Passar bra som aktivering eller för dig som funderar på att starta på jaktprov eller att apportera på jakt.  

Mål

Att deltagande hundar lär sig apportera dummies.

Syfte

Att föraren får verktyg för att utbilda sin hund i apportering.

Förkunskaper

Förkunskaper hos hunden: bra kontakt med sin förare, kunna gå relativt fint i koppel, ha apporteringslust och kunna arbeta med sin förare fastän det är andra ekipage runtomkring.

Förkunskaper hos föraren: Kunskap om vad jaktapportering är och hur en retriever jobbar. Läs gärna på SSRK:s webbplats. SSRK står för Svenska spaniel och retrieverklubben.

Kurstillfällen

Söndag 19 mars 10.00-11.30, Tisdag 28 mars 18.00-19.30, Tisdag 4 april 18.00-19.30 och Tisdag 11 april 18.00-19.30.

Plats meddelas senare.

Kursavgift

1000 kronor.

Kursledare

Lena Lundmark

Kursinnehåll praktiskt

Under kursen kommer vi att träna på:

  • fotgående med och utan koppel
  • stadga och passivitet under olika störningar
  • apporteringsgrepp och att komma in med dummyn
  • att hundarna ska vara lugna i gruppen
  • att hunden ska använda nosen

Ta med

Koppel, belöning (godis/leksak), vattenskål, handduk och ev. täcke.

Kontakt

Kontakta Lena Lundmark lena-lundmark@telia.com om du har frågor. 

Övrigt

Kursen drivs som studiecirkel. Antal platser är begränsat till sex ekipage.

Fyll i formuläret för kursanmälan, men skriv gärna (apportering) efter hundens namn, för av någon anledning dyker alla anmälningar upp som till agility (felsökning pågår). För att delta i kursen behöver anmälan vara hos oss senast den 27 februari och kursen ska vara betald senast den 6 mars 2023. Kursavgiften betalar du in på klubbens bankgiro 5425-0154 efter att kursledaren har bekräftat att du har kommit med på kursen.

För att delta i våra kurser ska du vara medlem i NLKK. Medlemsavgiften ska också vara betald senast två veckor före kursstart. Läs mer på fliken ”Bli medlem”.

Träningsgrupp i jaktapportering

Vi har också en träningsgrupp för jaktapportering som är öppen för de av våra medlemmar som har spaniel, retriever eller stående fågelhund. Kontakta Lena Lundmark lena-lundmark@telia.com eller Jackis Lannek 070-6367103 / jackis.lannek@nlkk.se om du vill delta. Du kan också söka medlemskap i Facebook- gruppen Jaktapportering med NLKK.


Kursanmälan (grundkurs)

OBS! Anmälan är bindande.

Dataskyddsförordningen

GDPR Dataskyddsförordningen är en ny EU-förordning som gäller som lag i Sverige och ersätter PUL –personuppgiftslagen.

För att administrera kurser måste deltagarlistor upprättas som innehåller personuppgifter. När du går kurs hos oss måste du därför enligt den nya förordningen lämna ditt samtycke att vi kan använda dina personuppgifter.

Kursanmälan

Med min kursanmälan ingår jag ett avtal med NLKK vilket innebär att jag accepterar och godkänner att ovanstående uppgifter kommer att användas av NLKK för upprättande av deltagarlistor samt till underlag för aktivitetsbidrag från Studiefrämjandet.